Udstyrsguide til din MTB tur i Harzen.

´Man må ALDRIG gå ned på udstyr...´
Hvorfor en udstyrsguide?
MTBiHarzen prøver på denne side at komme med ideer til, hvad du bør huske at pakke ned i din cykelkuffert, inden du drager afsted til det tyske MTB-Mekka.

Glemmer du noget grej, - eller tilbehør, er der lang vej hjem, eller også er der en tysk cykelpusher som gnider sig i hænderne.


Tjek udvalgte emner nedenfor - eller gå direkte til udstyrsbutikken her


 

Camelbak

En Camelbak er specialdesignet til os mountainbikeryttere og vores behov. LOBO og M.U.L.E modellerne er målrettet mountainbikeryttere som bruger meget tid på sporet.
Rygsækkene er i kraftige, men lette materialer, som nemt klarer et styrt.
LOBO og M.U.L.E modellerne er optimeret til at bære de ting man normalt medbringer i mountainbikesporet: væske, slanger, værktøj, vindjakke, energi, iPod og lignende.

Til slanger og værktøj er Camelbak'ens lommer udstyret med mindre netlommer og elastikker der sikrer at dine ting ikke ligger og hopper rundt i rygsækken.
Camelbak´s bæresystemer er udformet til cykling, og derfor er skulderstropperne tynde og smidige. Rygstykket er 3-delt, så det former sig til din ryg, når du sidder på cyklen. Samtidig er rygstykket godt polstret, så det også beskytter din ryg, hvis du skulle tage en tur ud over styret.

Klik her og se forskellige Camelbak modeller...


Førstehjælpspakke til mountainbikere


Hvis uheldet er ude, og det er det altså nogle gange, er det rart at kunne hjælpe, - eller at blive hjulpet.
Mountainbikesporene i Harzen strækker sig over store områder, så der kan være langt efter hjælp, hvis du eller dine MTB buddies får skader efter styrt og lignende.

Racegear.dk tilbyder en unik førstehjælpspakning, som indeholder det mest nødvendige, som man har brug for på mountainbiketuren.
Pakken indeholder lige præcis det du skal bruge, for at behandle småskader så de ikke sætter en stopper for turen. Men også hvad du skal bruge for at lave akut nødhjælp indtil hjælpen kommer frem.

Læs mere om Førstehjælp til mountainbikere


Multitool -førstehjælp til din mountainbike

Du kender det godt...
Du suser afsted på sporet, og pludselig er der noget på mountainbiken som sidder løst eller skal justeres.
Med et multitool på farten er du hurtigt videre på sporet..
Multitools kan afhjælpe de fleste udfordringer med cyklen, når du går i stå på sporet.
 

Se udvalget af lækre multitools her


Energi til din tur på sporet...

En lang tur på de Harzen´ske højderygge kræver et fornuftigt kalorieindtag.
Det er surt at gå sukkerkold på vej op mod Bloksbjerg, eller 25 km. fra hotellet. Du bør sørge for at indtage et energiboost regelmæssigt når du er afsted på sporet, så bliver det ikke dig som hænger i bremsen på hjemturen.


Den hurtige og sikre metode for energi-indtagelse.
Indtag energigels! Energigels fylder og vejer et absolut minimum, og passer i cykeltrøjen, vandflasken eller Camelbak´en. 
Hver gel indeholder højkoncenterede kulhydrater og er dermed det absolut hurtigste og letteste energiboost du kan få, til en fed tur på sporet. 
Gelen er hurtig at indtage, også når det går stærkt. Riv "åbnings-tutten" af med tænderne og pres gelen ud med én hånd - og du er videre.

Geler fås i flere smagsvarianter, vælg din her...

Besøg "udstyrsbutikken" ved at klikke her.

Geardrop, kædeled & kædeværktøj


Det er altid når man er længst ude på sporet at geardroppet knækker, eller at kæden sprænger.
Et geardrop fylder ikke meget og er en stor hjælp hvis du knækker din bagskifter af. Det samme kan siges om kædesamleledet. Køb evt. samleled som du ikke behøver værktøj for at samle. (Du skal dog nok forberede dig på at bruge en kædeadskiller, før du kan samle kæden...)

Geardrops bliver ikke produceret i standardstørrelser, så du skal bestille et geardrop, som passer til DIN cykel, hos din cykelpusher.

Kontanter
I Harzen kan du nogle steder opleve problemer med at bruge kreditkort som betalingsmiddel, da hoteller, restauranter osv. ikke modtager kortbetaling.
Husk derfor at medbringe Euro i kontanter.

Blåt eller gult sygesikringsbevis?

Hvis uheldet er ude...-hvornår skal man bruge hvad? - find ud af det på www.sundhed.dkHjelmkamera

GoPro Hjelmkamera, optag dine fedeste Harzenspor.
OK, det er ikke et MUST at have et kamera med til Harzen, men det er et rigtig fedt legetøj...

Hvis du selv får lyst til at være MTB-film instruktør, kan du investere i et af de superfede GoPro hjelmkameraer.
GoPro laver kameraer og udstyr i topklasse til OK priser. Tjek den danske hjemmeside Blacksnow.dk for aktuelle priser og tilbehør.
Klik på linket nedenfor for at gå direkte til hjemmesiden.
Blacksnow.dk

Beklædning

Harzen er et enormt og kuperet område. Det betyder at vejret kan være omskifteligt og meget uens, alt efter hvor i regionen du befinder dig.
Sørg for at medbringe en varieret cykelgarderobe. Vejret kan være nok så fint når du cykler hjemmefra, for så at skifte når du kommer længere væk, eller op i højderne.

Et sæt løse ærmer, en vindvest, en tynd regnjakke, skoovertræk og så videre, er lækkert at have med i garderoben.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite