Bad Harzburg

Bad Harzburg ligger i den nordlige del af Harzen, lige ved indgangen til Nationalpark Harz. Byen har ca. 20.000 indbyggere og her finder du mange restauranter, caféer og butikker, samt den super-hyggelige gågade Bummelallee med et godt udvalg af butikker.

I Bad Harzburg er der også en cykelbutik, hvor du kan shoppe grej og dele til din mountainbike, hvis du mangler noget. Spørg efter Bike-Store Bad Harzburg...

Byens placering gør at du nærmest kan køre direkte fra hotellet og ud på en masse lækre singletracks og MTB-ruter, da Harzens nordligste bjerge ligger i forbindelse med byen. 

De gode MTB områder
Kører du fra byen og mod vest, kan du komme til den klippefyldte dal, Okertal, hvor også floden Oker løber igennem. I Okertal kan du køre nogle ret tekniske op- og nedkørsler og opleve en række spektakulære udsigtspunkter og klippeformationer. Det er også her at du finder Harzens højeste vandfald, det ca. 70 mtr. høje Romkerhalle Wasserfall.

Kører du mod øst finder du også en masse singletracks og nogle hidsige op- og nedkørsler, især hvis du sætter kursen mod byen Ilsenburg.

Vælger du at styre din mountainbike mod syd/sydøst kan du køre en tur til Brocken, som er Harzens og Nordtysklands højeste bjerg.

Vi har et stort kendskab til sporene og området omkring Bad Harzburg, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. 
Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen, Spor og ruter.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Bad Harzburg uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du tage med på en af de mange guidede ture, som starter fra byen.
Bad Harzburg er blandt de lokale guider og instruktøreres foretrukne startbyer, da her er så mange muligheder for at arrangere ture på alle nivaeuer.
Dagsturene, Nordharzen Tour og Klippentour er begge gode lange og forholdsvis hårde dagsture, mens turen Flowtrails Bad Harzburg er velegnet til letøvede og begyndere.
Endelig har weekendturen Harz Doublecross (inklusiv transfer og overnating) også sin start fra Bad Harzburg.
Du kan læse mere om guider og guidede ture på linket nedenfor.

Officielle MTB ruter omkring Bad Harzburg
• H 1 Spitzenberg Klippen-Tour (32 km / 702 hm)
• H 3 Radau Wasserfall-Trail (21 km / 537 hm)
• H 5 Klippen-Trail (22 km / 649 hm)
• H 2 Schwarze Rabentour (32 km / 965 hm)
• H 4 Klippensteiger-Tour (23 km / 978 hm)
• H 6 Torfhaus-Tour (41 km / 977 hm)

Du ser alle Harzens officielle MTB-ruter nedenfor i kortsættet: Der Harz für Mountainbiker.

Der Harz für Mountainbiker

MTB-kortsæt med over 2.200 kilometer MTB-ruter i Harzen.
Pris: 169,- kr. inklusiv levering.

Bestil i kortshoppen

Singletracks omkring Bad Harzburg
En Trailpakke indeholder spændende og udfordrende MTB-ture til din GPS. Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer.
Du skal du bare følge navigationen rundt i området. Så bliver det næsten ikke nemmere..

Læs mere

MTB-venlige hoteller i Bad Harzburg

Kan du byde ind med din viden om Bad Harzburg?
Her kan du skrive dine egne mountainbike-erfaringer med Bad Harzburg og området omkring.

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar - tryk her

Bemærk, hvis du angiver din mailadresse når du skriver en kommentar, er det muligt for andre at kontakte dig ved at klikke på dit navn. Det er dog valgfrit om du vil angive din mailadresse.
Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer som ikke er relevante for emnet ovenfor, eller kommentarer som vi finder stødende.