Braunlage

Braunlage ligger centralt, nærmest lige midt i Harzen og har ca. 7.000 indbyggere. Byen er nok den mest besøgte og bedst kendte mountainbikeby i Harzen. 

Braunlage er også et populært skiområde om vinteren, så byen har mange hoteller i alle niveauer og prisklasser. I byen finder du udover en lang rækker butikker og restauranter også en bikeshop, med et begrænset udvalg af tilbehør og sliddele, samt tilhørende værksted.

Blandt mountainbikere er Braunlage kendt for Bikepark Braunlage, som er den største bikepark i Harzen, målt på antallet af anlagte kilometer spor.
Bikeparken har 18.000 mtr. spor, som er anlagt på sydsiden af Harzens næsthøjeste bjerg, Wurmberg. Wurmbergs top ligger i 971 meters højde og herfra kan du vælge et af de mange spor ned. 

Braunlages centrale beliggenhed gør byen yderst populær blandt mountainbikere, da det er muligt at køre på ture i flere forskellige retninger. Selve Braunlage ligger i ca. 600 meters højde og er omgivet af bakker og bjerge, så de fleste ture ud fra byen vil starte med en klatretur, af lettere eller hårdere karakter. Til gengæld kan du så oftest afslutte dagen med en god nedkørsel.

Harzens højeste bjerg, Brocken, kan nåes via flere forskellige MTB-ruter og ture, og ligger ca. 12-13 kilometer fra centrum af Braunlage.

Vi har et stort kendskab til sporene og området omkring Braunlage, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen, Spor & ruter.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Braunlage uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du tage med på en af de guidede ture, som starter fra byen.

Turen; Rundt om Brocken, er en af de populære ture fra Braunlage som mange danske, hollandske og selvfølgelig tyske mountainbikere tager med på. Du kan se datoer for turen ved at klikke på linket ovenfor.

Endelig køres der også en udpræget enduro-tur fra Braunlage. Denne tur er målrettet øvede og teknisk dygtige mountainbikere. Du kan læse mere om turen og datoer på linket her

Turene ovenfor køres med engelsktalende lokale MTB-instruktører og guider.

Officielle MTB ruter omkring Braunlage
- B1 Höhenfieber (27 km / 675 hm)
- B2 Achtermann Spezial (27 km / 675 hm)
- B3 Berg & Silber-Tour (33 km / 716 hm)
- B4 Gipfelstürmer-Tour Brocken (56 km / 1332 hm)

Du ser alle Harzens officielle MTB-ruter nedenfor i kortsættet: Der Harz für Mountainbiker.

Der Harz für Mountainbiker

MTB-kortsæt med over 2.200 kilometer MTB-ruter i Harzen.
Pris: 169,- kr. inklusiv levering.

Bestil i kortshoppen

Singletracks omkring Braunlage
En Trailpakke indeholder spændende og udfordrende MTB-ture til din GPS. Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. Du skal du bare følge navigationen rundt i området. Så bliver det næsten ikke nemmere..

Læs mere

> MTB-venlige hoteller i Braunlage

Kan du byde ind med din viden om Braunlage?
Her kan du skrive dine egne mountainbike-erfaringer med Braunlage og området omkring.

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar - tryk her

Bemærk, hvis du angiver din mailadresse når du skriver en kommentar, er det muligt for andre at kontakte dig ved at klikke på dit navn. Det er dog valgfrit om du vil angive din mailadresse.
Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer som ikke er relevante for emnet ovenfor, eller kommentarer som vi finder stødende.