Harzens bedste

singletracks, spor

& ruter

Harzens bedste singletracks, spor & ruter

Harzen bliver du aldrig færdig med...
Der er ca. 2.200 kilometer officielle MTB-ruter i Harzen og herudover anslåes det, at der er mere end 7.000 kilometer vandrespor og vandreruter, som vi mountainbikere kan cykle på.

I Danmark er vi "forkælet" med en masse dygtige og ihærdige sporbyggere, som bygger MTB-spor i danske skove landet over. Disse spor er oftest rigtig godt afmærket og selvfølgelig bygget målrettet til mountainbikere.

Sådan er det ikke helt i Harzen...
I Harzen er der ikke tradition for at bygge spor i skovene, så der kører du på naturens præmisser. Det betyder blandt andet, at møder du noget som eksempelvis ligner en rockgarden, så er det et naturskabt fænomen, hvor stenene nu engang ligger som Vorherre har bestemt det...

Trails i Harzen
De fedeste singletracks er ofte smalle vandrespor, som er sjove, udfordrende og med dejligt flow. Det er helt almindeligt at finde sektioner med lækkert singletrack, som snor sig både op og ned ad Harzens bjerge, og gerne over flere kilometer - fedt - fedt - fedt...

Desværre er alle disse mange kilometer sektioner med singletrack ikke 100% kortlagt, så det kan  være svært at finde dem, hvis du ikke kender området.

Er du til at køre mest muligt singletrack, kan du hos os få speciallavet dine helt egne ture og ruter til GPS-brug, hvor fokus er på trails, trails og atter trails. Det kalder vi for Trailpakken.

Officielle MTB-ruter
De officielle MTB-ruter er ikke nødvendigvis afmærket lige så godt som vi er vant til hjemmefra, der er dog små pictogrammer langs ruterne, som du kan følge det meste af vejen rundt.

De officielle MTB-ruter har, blandt øvede mountainbikere, et ry for at være lidt til den kedelige side da en del af ruterne følger meget skovvej. Ruterne har dog ofte masser af højdemeter og skønne udsigter mm. så de passer perfekt til begyndere og letøvede mountainbikere, eller til de som ikke er til de mest svære eller krævende spor.

Nedenfor læser du mere om mulighederne...

God forberedelse er en forudsætning for at du får et godt mountainbikeophold i Harzen

Her finder du MTB-kortsæt, som hjælper dig på vej, hvad enten det er første gang du skal til Harzen med din mountainbike, eller hvis du søger inspiration til nye områder.

Leder du efter Harzens bedste singletracks, får du hjælp til at finde dem her.

mountainbike, Harzen, ruter, spor, singletracks, mtb

På udkig efter singletracks og trails?

Vil du køre spor og ruter med størst mulig andel af singletracks? eller søger du det mest teknisk udfordrende terræn? - så prøv Trailpakken

Her får du sjove og udfordrende MTB-ture, så du oplever mest muligt singletrack. Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. 

Du skal bare overføre filerne til din GPS, og følge navigationen rundt i området. Så bliver det næsten ikke nemmere...

Læs mere om Trailpakken
mountainbike, Harzen, ruter, spor, singletracks, mtb

Kortsæt med officielle MTB-ruter i Harzen

I Harzen finder du et 2.200 kilometer stort netværk af mountainbike-ruter, fordelt over 74 officielle ture og ruter. Ruterne er meget velegnede til begyndere og letøvede mountainbikere samt til øvede mountainbikere, som ikke nødvendigvis vil køre de mest tekniske og udfordrende spor.

Du får en detaljeret beskrivelse af alle ruterne i kortsættet; Der Harz für Mountainbiker

Hver eneste rute har sin helt egen beskrivelse, med blandt andet kilometer, højdemeter, rutelængde, udsigtspunkter, spisesteder, turbeskrivelser og meget mere. Nemt og uundværligt til turplanlægning.

Læs mere om mtb-kortsæt

Harzens officielle mountainbike netværk

I Harzen finder du et 2.200 kilometer stort netværk af mountainbike-ruter,
fordelt over 74 officielle ture og ruter.

Du får en detaljeret beskrivelse af alle ruterne i kortsættet; Der Harz für Mountainbiker. 

Beskrivelserne indeholder blandt andet kilometer, højdemeter, rutelængder, udsigtspunkter, spisesteder, turbeskrivelser og meget mere på hver enkelt rute.

mountainbike, Harzen, ruter, spor, singletracks, mtb

Lokale trails og trailsektioner

Området omkring byerne St. Andreasberg, Braunlage, Schierke, Brocken, Ilsenburg og Wernigerode, gemmer på en lang række super lækre spor og trailsektioner.  

Disse spor og 
trailsektioner er kortlagt i to forskellige kortsæt, så du kan planlægge ture på mountainbiken.

 

Læs mere om kortsættene

Kontakt Morten Nielsen hvis du vil vide mere om Harzens spor og ruter.