Altenau

Altenau ligger centralt i Harzen, lige syd for en af Harzens store opdæmmede søer; Okerstausee. Denne del af Harzen kaldes Oberharz.
Altenau er en lille hyggelig og stille by med omkring 2.000 indbyggere.

Spor, ruter og bikeparks
I området omkring byen er der mange spor og flere officielle MTB-ruter og der er ikke mindre end tre bikeparks indenfor en radius af 10-12 kilometers kørsel. 

Fra Altenau kan du eksempelvis køre mod nord, og komme til den klippefyldte og meget kuperede Okertal. Her er der mange spor, både af den officielle og den uofficielle slags, især hvis du kører mod Bad Harzburg når du rammer Okertal.

Kører du østpå kan du klatre tre op ad Harzens højeste bjerge - henholdsvis; Brocken, Wurmberg og Achtermannshöhe - her bør du sætte hele dagen af til MTB-tur, hvis du vil nå toppen af dem alle. 

Mod vest ligger blandt andet Clausthal-Zellerfeld og Hahnenklee, som også er kendte MTB-områder.

Find de bedste MTB-spor og ruter
Hvis ikke du kender områderne i Harzen kan det være en udfordring at finde de bedste spor. Du finder alle de officielle ruter i kortsættet; Der Harz für Mountainbiker. 

Hvis du søger efter spor og ruter med en stor andel af singletrack anbefaler vi i stedet at du bestiller en Trailpakke hos os. Trailpakken består af spor og ruter til GPS-brug, som bliver tegnet lige efter dine ønsker.

Du får meget mere inspiration om planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen; Spor & ruter.

Altenau er et godt udgangspunkt til dig som vil bo i et stille og roligt område, og samtidig meget centralt i Harzen.

Centrum af Altenau ligger lidt lavt og du kan derfor oftest slutte dagen af med at køre nedad. Det kan være rart hvis benene er ved at være brugte efter en god dag på sporene.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Altenau uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du booke en lokalkendt MTB-guide hos os.

Officielle MTB ruter omkring Altenau
- O7 Leichte Wasser Tour (21 km / 363 hm)
- O8 Torfhaus Tour II (21 km / 631 hm)
- O9 Wolfs-Trail (21 km / 621 hm)
- O11 Schwarze Rabentour (50 km / 995 hm)

Du ser alle Harzens officielle MTB-ruter i kortsættet, Der Harz für Mountainbiker.

Der Harz für Mountainbiker

MTB-kortsæt med over 2.200 kilometer MTB-ruter i Harzen.
Pris: 179,- kr. inklusiv levering.

Bestil i kortshoppen

Singletracks omkring Altenau
En Trailpakke indeholder spændende og udfordrende MTB-ture til din GPS. Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. Du skal bare følge navigationen rundt i området. Så bliver det næsten ikke nemmere..

Læs mere

> MTB-venligt hotel i Altenau