Braunlage

Braunlage ligger centralt, nærmest lige midt i Harzen og har ca. 7.000 indbyggere. Byen er den mest besøgte og bedst kendte "mountainbikeby" i Harzen. 

I byen finder du udover en lang rækker butikker og restauranter også en bikeshop, med et begrænset udvalg af tilbehør og sliddele, samt tilhørende værksted.

Blandt mountainbikere er Braunlage kendt for Bikepark Braunlage, som er den største bikepark i Harzen, målt på antallet af anlagte kilometer spor.
Bikeparken har 18.000 mtr. spor, som er anlagt på sydsiden af Harzens næsthøjeste bjerg, Wurmberg.
Wurmbergs top ligger i 971 meters højde og herfra kan du vælge et af de mange spor ned. 

Braunlages centrale beliggenhed gør byen yderst populær blandt mountainbikere, da det er muligt at køre på ture i flere forskellige retninger. Selve Braunlage ligger i ca. 600 meters højde og er omgivet af bakker og bjerge, så de fleste ture ud fra byen vil starte med en klatretur, af lettere eller hårdere karakter. Til gengæld kan du så oftest afslutte dagen med en god nedkørsel.

Harzens højeste bjerg, Brocken, kan nåes via flere forskellige MTB-ruter og ture, og ligger ca. 12-13 kilometer fra centrum af Braunlage.

Vi har et stort kendskab til sporene og området omkring Braunlage, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen, Spor & ruter.

Der arrangeres udprægede enduro-ture med guider fra Braunlage. Disse ture er målrettet øvede og teknisk dygtige mountainbikere. Kontakt os hvis du vil høre mere om Enduro ture

Turene ovenfor køres med engelsktalende lokale MTB-instruktører og guider.

Officielle MTB ruter omkring Braunlage
- B1 Höhenfieber (27 km / 675 hm)
- B2 Achtermann Spezial (27 km / 675 hm)
- B3 Berg & Silber-Tour (33 km / 716 hm)
- B4 Gipfelstürmer-Tour Brocken (56 km / 1332 hm)

Du ser alle Harzens officielle MTB-ruter i kortsættet, Der Harz für Mountainbiker.

Der Harz für Mountainbiker

MTB-kortsæt med over 2.200 kilometer MTB-ruter i Harzen.
Pris: 179,- kr. inklusiv levering.

Bestil i kortshoppen

Singletracks omkring Braunlage
En Trailpakke indeholder spændende og udfordrende MTB-ture til din GPS. Vi tegner ture og ruter efter dine ønsker, og leverer turene til dig som GPX-filer. Du skal bare følge navigationen rundt i området. Så bliver det næsten ikke nemmere..

Læs mere

> MTB-venlige hoteller i Braunlage