Hoteller med

MTB-pakketilbud

- her er mountainbikere velkomne

Altenau


Information om Altenau

Altenau ligger ved den sydlige del af søen; Okerstausee, i den del af Harzen som kaldes Oberharz. Altenau er en lille hyggelig og stille by med omkring 2.000 indbyggere.

I området omkring byen finder du mange MTB-spor og ruter og der er også to til tre bikeparks indenfor en radius af 10-12 kilometers kørsel.

Fra Altenau kan du eksempelvis køre mod nord, og komme til den klippefyldte og meget kuperede Okerdal. 
Kører du østpå kan du klatre tre af Harzens højeste bjerge - henholdsvis; Brocken, Wurmberg og Achtermannshöhe - her bør du sætte hele dagen af til MTB-tur, hvis du skal nå at krydse dem alle på mountainbike.

Du får meget mere inspiration om planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Altenau er et godt udgangspunkt til dig som vil bo i et stille og roligt område. Centrum af Altenau ligger lidt lavt og du kan derfor oftest slutte dagen af med at køre nedad.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Altenau uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du booke en lokalkendt MTB-guide hos os - se mere under Guider.

Bad Harzburg


Information om Bad Harzburg

Bad Harzburg ligger i den nordlige del af Harzen, ved indgangen til Nationalpark Harz. Byen har ca. 20.000 indbyggere og her finder du mange restauranter og caféer, samt en hyggelig gå-gade med et godt udvalg af butikker.
I Bad Harzburg er der også en cykelbutik, hvor du kan shoppe grej og dele til din mountainbike, hvis du mangler noget.

Byens placering gør at du nærmest kan køre direkte fra hotellet og ud på en masse lækre singletracks og MTB-ruter, da Harzens nordligste bjerge ligger i forbindelse med byen. 

Kører du fra byen og mod vest, kommer du til den klippefyldte Okerdal, hvor du kan køre tekniske op- og nedkørsler og  opleve nogle spektakulære udsigtspunkter.

Kører du mod øst finder du også en masse singletracks og nogle hidsige op- og nedkørsler, især hvis du sætter kursen mod byen Ilsenburg.

Vælger du at styre din mountainbike mod syd/sydøst kan du køre en tur til Brocken, som er Harzens og Nordtysklands højeste bjerg.

Vi har et stort kendskab til sporene og området omkring Bad Harzburg, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. 
Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Bad Harzburg uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du tage med på en af de guidede ture, som starter fra byen - se mere under Guider.

 

Bad Lauterberg


Information om Bad Lauterberg

Bad Lauterberg ligger i den sydlige del af Harzen. Byen ligger med sine ca. 12.000 indbyggere, inde i starten af den lange Odertal, hvor nogle af Sydharzens bjerge rejser sig, på hver side af byen og dalen. Bad Lauterberg ligger lavt, så der er gode muligheder for at afslutte dagens cykeltur med en nedkørsel på hjemvejen.
I byen finder du en kombineret cykelbutik og udlejning, hvis du mangler noget grej til din mountainbike. Herudover er der mange butikker og en hyggelig handels/gågade i byens centrum.

Sporene i området omkring Bad Lauterberg er meget "dansker-venlige", da her er færre klipper og sten, end for eksempel i den centrale del af Harzen.
Herudover er der væsentligt færre vandrere og trafik på sporene end længere inde i nationalparken.

Området er meget kuperet, med mange stejle bjerge og dybe dale, som nærmest kommer som perler på en snor.

På flere af bjergtoppene omkring Bad Lauterberg er det muligt at holde frokost- eller kaffepauser, da der ligger en del Gasthaüser.

Vi har et stort kendskab til sporene og området i den sydlige del af Harzen, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. 
Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Du kan også booke en lokalkendt guide, som viser dig alle de sjove spor og bedste udsigtspunkter i regionen - læs mere her

Bad Sachsa


Information om Bad Sachsa

Byen Bad Sachsa ligger i den sydlige del af Harzen. Byen har ca. 8.000 indbyggere og er nabo til bjerget Ravensberg, hvor du blandt andet finder en masse singletracks og et par udfordrende switchbacks. 

Sporene i området omkring Bad Sachsa er meget "dansker-venlige", da her er færre klipper og sten, end for eksempel i den centrale del af Harzen.
Herudover er der væsentligt færre vandrere og trafik på sporene end længere inde i nationalparken.

Området er meget kuperet, med mange stejle bjerge og dybe dale, som nærmest kommer som perler på en snor.

På mange af bjergtoppene i området er det muligt at holde frokost- eller kaffepause, da der ofte ligger et Gasthaus på toppen.

Vi har et stort kendskab til sporene og området i den sydlige del af Harzen, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. 
Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Du kan også booke en lokalkendt guide, som viser dig alle de sjove spor og bedste udsigtspunkter i regionen - læs mere her

Braunlage


Information om Braunlage

Braunlage ligger centralt, nærmest lige midt i Harzen. Byen har ca. 7.000 indbyggere, og er nok den mest besøgte og kendte mountainbikeby i Harzen. 
Her finder du en kombineret cykelbutik og udlejning, hvis du mangler noget grej til din mountainbike.

I Braunlage finder du en af Harzens fem bikeparks - Bikepark Braunlage - som er også er den største af slagsen i Harzen, med ca. 18.000 mtr. spor.
Bikeparken ligger på Harzens næsthøjeste bjerg, det ca. 970 meter høje Wurmberg. 

Braunlages centrale beliggenhed gør den populær blandt mountainbikere, da det er muligt at tage på tur i flere forskellige retninger. Braunlage ligger i ca. 600 mtr. højde og er omgivet af bakker og bjerge, så de fleste ture ud fra byen vil starte med en klatretur, af lettere eller hårdere karakter.

Harzens højeste bjerg, Brocken, kan nåes via flere forskellige MTB-ruter og ture, og ligger ca. 12-13 kilometer fra centrum af Braunlage.

Vi har et stort kendskab til sporene og området omkring Braunlage, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Braunlage uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du tage med på en af de guidede ture, som starter fra byen - se mere under Guider.

Clausthal-Zellerfeld


Information om Clausthal-Zellerfeld

Clausthal-Zellerfeld er en hyggelig og smuk by i den vestlige del af Harzen. Byen har ca. 15.000 indbyggere og ligger i et kuperet område, som indbyder til MTB-ture i stort set alle retninger.

Indenfor få kilometers kørsel ligger der to bikeparks - i hhv. Hahnenklee og Schulenberg. Herudover anbefaler vi områderne mod vest, omkring byerne Bad Grund, Wildemann og Lautenthal, hvor der er mange skønne singletracks og ruter.

Området omkring Clausthal-Zellerfeld kaldes Oberharz, og er velegnet til mountainbikere som foretrækker MTB-ture uden en masse højdemeter. Men tag ikke fejl, der er masser af muligheder for ture i terrænet, som giver syre i benene. 

Du får meget mere inspiration om planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Goslar


Information om Goslar

Goslar er Harzens hovedby. Byen har ca. 50.000 indbyggere og ligger i den nordlige del af Harzen, lige på kanten til nationalparken.
Byens centrum er et besøg værd, især hvis du er historisk interesseret og nyder synet af gamle velbevarede hyggelige huse og hygge.

Som MTB-destination er Goslar velegnet til mountainbikere, som ønsker at bo i en større Harzen-by med et godt udvalg af cafeer, restauranter og butikker.

Goslar ligger et langt "stenkast" fra randen af Harzen, så du kan med fordel bruge de få kilometer fra byen og ind til ruterne, på at varme benene op.

Du får meget mere inspiration om planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter. 

Hahnenklee


Information om Hahnenklee

Hahnenklee er en lille bjergby, som er beliggende i den vestlige del af Harzen, som kaldes for Oberharz. Byen er beliggende i ca. 600 mtr. højde og har omkring 1.500 indbyggere.

Byen ligger for foden af bjerget Bocksberg (ikke at forveksle med Bloksbjerg/Brocken). Bjerget er hjemsted for en af Harzens fem bikeparks, Bikepark Hahnenklee, som er en populær mountainbike park.

Bikeparken har i de senere år gennemgået en større udbygning og positiv forvandling, og der er planer om at udvide og udbygge området yderligere, så der bliver flere muligheder for mountainbikere i de kommende år.

Hahnenklee er et godt udgangspunt som MTB-destination, og der går flere officieller ruter og spor gennem byen. 

Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Hahnenklee uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du tage med på en af de guidede ture, som starter fra byen - se mere under Guider.

Sankt Andreasberg


Information om St. Andreasberg

Sankt Andreasberg er en lille bjergby med ca. 2.000 indbyggere. Byen ligger centralt i Harzen på kanten til nationalparken, med spor og ruter i alle retninger.

Højdeforskellen i Sankt Andreasberg er på mellem 600 og 900 meter, og en del af gaderne i den lille by er derfor meget stejle. Byens stejleste gade, Herrenstrasse, er rygtet som værende Europas stejleste gade, men det er dog ikke officielt bekræftet.

I den sydlige del af byen finder du en af Harzens fem bikeparks. Bikeparken MSB-X-Trails er Harzens nyeste bikepark, og der arbejdes konstant med udbygning og optimering af sporene, og bikeparken er derfor hurtigt blevet populær blandt de lokale mountainbikere, ligsom at danske mountainbikere har fået øjnene op for dette nye alternativ.

Da byen ligger højt placeret, bør du være opmærksom på at dine ture på mountainbiken formentlig altid vil slutte med en klatretur for at komme "hjem"...

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Sankt Andreasberg uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du booke en lokalkendt MTB-guide hos os - se mere under Guider.

Schierke


Information om Schierke

Schierke er en lille by, som er centralt beliggende i Harzen. Byen ligger for foden af Harzens - og Nordtysklands højeste bjerg, Brocken, det som vi i Danmark kender som Bloksbjerg.
Bjerget er 1142 mtr. højt og fra toppen har man, i godt vejr, en fantastisk udsigt over Harzen.

Schierke har ca. 1.000 indbyggere og er dermed en stille og rolig by. Beliggenheden er dog helt i top, da byen nærmest er omgivet af nogle af Harzen højeste bjerge. 

Terrænet omkring byen er stejlt og med mange singletracks, klipper og sten. Området er meget velegnet til mountainbikere, som søger tekniske spor og udfordringer.
På vestsiden af byen kan du klatre over, eller uden om bjerget Wurmberg, og ende i Harzens største bikepark Bikepark Braunlage.

Vil du opleve det bedste af området omkring Schierke uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du booke en lokalkendt MTB-guide hos os - se mere under Guider.

Schulenberg


Information om Schulenberg

Schulenberg ligger på den vestlige del af søen; Okerstausee, i den del af Harzen som kaldes Oberharz. Byen er en lille og stille by med ca. 300 - 400 indbyggere.

I området omkring byen finder du mange MTB-spor og ruter og desuden rummer byen en udfordrende bikepark.

Fra Schulenberg kan du eksempelvis køre mod nordøst, og komme til den klippefyldte og meget kuperede Okerdal. 

Søger du østpå med din MTB, kan du besøge tre af Harzens højeste bjerge - henholdsvis; Brocken, Wurmberg og Achtermannshöhe - her bør du sætte hele dagen af til MTB-tur, hvis du skal nå at krydse dem alle på mountainbike.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Schulenberg uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du booke en lokalkendt MTB-guide hos os - se mere under Guider.

Sieber


Information om Sieber...

Sieber er en lille, stille og hyggelig by i den sydvestlige del af Harzen. Byen ligger i dalen, Siebertal, som er placeret midt i trekanten mellem byerne Herzberg, Bad Lauterberg og Sankt Andreasberg.

Byen har praktisk talt ingen butikker, men til gengæld er byen et super udganspunkt for MTB-eventyr, da der er masser af spor og rutemuligheder herfra.

Ganske få hundrede meter fra centrum af byen, ligger der nogle udfordrende switchbacks, som de lokale mountainbike-instruktører bruger som base når de afholder kurser. Se mere under menuen, Guider.

Hvis du kører mod nord fra byen kan du komme en tur op over toppen Hanskühnenburg, og herfra vælge nogle super ture hjemad, alt efter temperament, lyst og evner.

Prøv eventuelt også en tur mod sydvest, til byen Herzberg, hvor du kan klatre til Grosser Knollen med den fantastiske udsigt, eller tag en tur over Lonau og nyd nedkørslerne tilbage mod byen.


Vi har et stort kendskab til sporene i området, og tilbyder at lave skræddersyede GPS-spor til dit ophold. Du får meget mere inspiration til planlægning af mountainbiketure og ruter i menuen Spor & ruter.

Hvis du vil opleve det bedste af området omkring Sieber uden selv at skulle navigere og finde vej, kan du tage med på en af de guidede ture, som starter fra nabobyen Herzberg - se mere under Guider.